Brzi kolač Agnesa

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18412
26/04/2017
"Izvolite, danas častimo brzim kolačem Agnesom, koji je nama omiljen "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 906
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojiite belanca i žumanca. Belanca umutite u sneg sa 5 kašika šećera u prahu.

Meki maslac umutite sa šećerom u krem. Dodajte, kašiku po kašiku, tako što dodajte naizmenično orahe, brašno i umućena belanca.

Postrošite sve sastojke. Pažljivo promešajte. Sipajte smesu u pleh premazan maslacem. Pecite u umereno zagrejanoj rerni na 160-170 stepeni oko 30 minuta.

Preostala žumanca umutite sa 1 šoljicom šećera u prahu dok ne pobele.

Hladan kolač premažite glazurom od umućenih žumanaca. Ostavite u frižider na 24 sata.

Kolač Agnesa se služi isečen na pravougaonе štanglice.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar