bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Tiramisu»Originalni italijanski tiramisu

Originalni italijanski tiramisu

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
168
1
180
Originalni italijanski tiramisu1 / 7
26/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
"Pripremite tiramisu po originalnom italijanskom receptu. Mi smo opčinjeni, a vi?"

Potrebni sastojci

  • piškote - 200 g tipa Savoiardi
  • espreso - 400 ml skuvanog
  • liker - 3 kašike likera Amaretto
  • šećer i prahu - 150 g
  • jaja - 4 kom.
  • maskarpone - 350 g
  • kakao - 2 kašike u prahu
  • čokolada - 100 g narendane
* merne jedinice

Način pripreme

U ohlađenu kafu dodati liker. Belanca umutiti u sneg. Žumanca umutiti sa šećerom u prahu do bele smese. Dodati maskarpone sir i blago promešati.

Dodati i umućene belance. Dobija se lagan krem. Svaku piškotu potopiti 5 sekundi u kafu sa likerom. Pola količine piškota poređati na dno staklene posude, tako da je celo dno prekriveno.

Između piškota ne sme postojati razmak, niti praznog prostora između piškota i zida posude. Odozgo staviti polovinu krema i poravnati. Drugi sloj piškota ređati pod pravim uglom u odnosu na prvi sloj.

Premazati ostatkom krema i posuti oblino kakaom u prahu. Ostaviti u frižideru 8 sati. Pre serviranja posuti narendanom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: