Ukusno predjelo od spanaća

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
27/04/2017
"Toplo predjelo sa dahom proleća, koje će zameniti teške zimske đakonije sa vaše trpeze "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 670
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • spanać - 1 kg svežeg
  • jaja - 3 kom. tvrdo kuvanih jaja
  • jaja - 2 kom. svežih
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 2 kašike
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać očistiti i dobro oprati. Naseći ga i staviti u vruću posoljenu vodu 15 minuta, da omekša. Skuvani spanać iscediti i oprati hladnom vodom.

U posebnoj posudi zagrejati ulje i na njemu ispržiti kašiku brašna. Dodati isceđen spanać i sveže mleko. Skinuti sa ringle i dodati jedno sveže jaje. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

U vatrostalnu posudu sipati polovinu smese. Odozgo poređati tvrdo kuvana jaja, isečena na kolutiće. Preko njih sipati drugu polovinu smese.

Peći u rerni približno 20 minuta, i nakon toga preliti smesom od umućenog 1 svežeg jajeta, kiselog mleka i brašna. Vratiti ponovo u rernu dok ne porumeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar