Način pripreme
Očistimo, operemo i isečemo na sitno luk. Pomešamo sa zamrznutim spanaćem, kašiku maslaca i pola šolje vode i stavljamo da se dinstaju začinjavajući biberom i solju po ukusu.
Kada tečnost ispari, sklanjamo sa ringle i ohladimo. Skuvan i oljušten krompir narendamo pomoću rendeta i pomešamo sa spanaćem i lukom. Dodajemo kašiku prezli.
U posudici umutimo jaje sa prstohvatom soli. Od njega stavljamo dve kašike u krompir i spanać, a drugi deo sačuvamo za pohovanje. Od smese oblikujemo male lopte. Uvaljamo u kukuruzno brašno, a posle u jaje.
Pržimo u više ulja. Kada postoji mogućnost može da se isprži i u mikrotalasnoj. Vadimo ispržene ćuftice na rešetku da se ocede od masnoće. Serviramo kao predjelo garnirano sa kriškama šunke i kačkavalja i listićima peršuna.