Arapski namaz od belog luka

Toni AleksovToni AleksovDžedaj19092
27/04/2017
"Aromatični namaz za arapske pite - idealni dodatak svakoj trpezi "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 915
  • Pregledi tokom meseca61
  • Pregledi tokom sedmice37
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • beli luk - 12 čenova
  • kumin - 2 kašičice, mleveni
  • kora od limuna - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1 kašika
  • susam - 160 grama, smrvljen
  • voda - 125 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Neoljuštene čenove belog luka stavite u tepsiju i zapecite u rerni oko 10 minuta, pecite ih dok ne omekšaju.

Nakon toga ih oljuštite. Oljuštene čenove belog luka smrvite ili ispasirajte i promešajte ih sa kuminom, susamom i korom od limuna.

Dodajte vodu promešanu sa sokom od limuna i promešajte, dok ne dobijete homogenu glatku smesu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar