Improvizovani ukusni medenjaci

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
21/06/2018
"Kad ti se imrpovizacija kruniše uspehom, svi govore o tvojim medenjacima "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano280
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/3 šolje
  • med - 2 kašike
  • soda - 1 kašičica
  • vanila - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • brašno - oko 3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu (dublju) sipamo šećer i jaja i viljuškom mešamo dok ne postanu homogeni. Dodajemo ulje, vanilu i med i ponovo dobro mešamo.

Odvojeno ugasimo sodu u kiselom mleku i dodajemo i njega. Ponovo dobro mutimo viljuškom. Dodajemo i brašno šolju za šoljom.

Mesimo već rukama dok ne dobijemo meko i nelepljivo testo kao plastelin - iskreno rečeno, ne znam koliko tačno brašna, jer sam stavljala odokativno. Zato je važno da se stavlja malo po malo da bude tačna konzistencija.

Kada je gotovo, ostavljamo u frižider na oko 1 sat. Kada je gotovo razvijamo koru i kalupima sečemo naše kolače. Trebalo bi da se ne lepi testo, zbog toga što je ohlađeno.

Napravila sam prvu posudu sa medenjacima i stavila je ponovo u frižider do ne dođe vreme za pečenje. Tako se mnogo lako radi s testom.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne pobeli.

Po želji možemo da ih slepimo marmeladom!

Od ove količine izašle su mi tri posude.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar