Način pripreme
U posudu (dublju) sipamo šećer i jaja i viljuškom mešamo dok ne postanu homogeni. Dodajemo ulje, vanilu i med i ponovo dobro mešamo.
Odvojeno ugasimo sodu u kiselom mleku i dodajemo i njega. Ponovo dobro mutimo viljuškom. Dodajemo i brašno šolju za šoljom.
Mesimo već rukama dok ne dobijemo meko i nelepljivo testo kao plastelin - iskreno rečeno, ne znam koliko tačno brašna, jer sam stavljala odokativno. Zato je važno da se stavlja malo po malo da bude tačna konzistencija.
Kada je gotovo, ostavljamo u frižider na oko 1 sat. Kada je gotovo razvijamo koru i kalupima sečemo naše kolače. Trebalo bi da se ne lepi testo, zbog toga što je ohlađeno.
Napravila sam prvu posudu sa medenjacima i stavila je ponovo u frižider do ne dođe vreme za pečenje. Tako se mnogo lako radi s testom.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne pobeli.
Po želji možemo da ih slepimo marmeladom!
Od ove količine izašle su mi tri posude.