Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Milibrot»Ukusni milibrot sa nadevom

Ukusni milibrot sa nadevom

KrisiKrisi
Šegrt
6114308
Ukusni milibrot sa nadevom
Fotografije: Krisi
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
10
"Miliborti sa nadevom spremljeni prema ovom receptu ostaju sočni i meki nekoliko dana."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada + 1 žumance
  • šećer - 1 šolja + 3 supene kašike /1 za aktiviranje kvasca, 2 za posipanje/
  • stevija - 25 ml, tečna, zaslađena
  • sveže mleko - 300 ml
  • suvi kvasac - 11 g /40 g živi kvasac/
  • maslac - 70 g
  • ulje - 50 ml
  • svinjska mast - 1 supena kašika /s vrha/
  • brašno - između 800 i 900 g /kvalitetno/
  • vanila
  • rum - esencija
  • kora limuna - kora 1
  • kora pomorandže - kora 1
  • Nadev
  • crna čokolada - 180 g mlečna ili /čokoladne kapljice/
  • slatko od plavih šljiva - 1 teglica, domaće
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko se blago zagreje, u njega se dodaje kvasac, 1 supena kašika šećera i 2 supene kašike brašna. Ostavlja se na 10 minuta da se kvasac aktivira.

2 jaja + 1 žumance se mute sa 1 šoljom šećera u vazfušastu penu. U odgovarajućoj posudi se proseje brašno dva puta. Pravi se udubljenje u kom se umute jaja, aktivirani kvasac, stevija i arome.

Mast i maslac se istope i u njih se dodaje ulje. Polovina masnoće se dodaje u brašno i ostali sastojci za testo. Umesi se meko i blago lepljivo testo za milibrote. Nakon toga postepeno u malim porcijama se dodaje ostala količina masnoće.

Dodaje se malo masnoće i mesi se dok se masnoća u potpunosti ne upije. Ova radnja se ponavlja dok se ne upije cela količina masnoće.

Testo se pokriva streč folijom i krpom.

Ostavlja se da nadođe na 2 sata na sobnoj temperaturi.

Testo se deli na dva dela.

Od svakog dela rukama se oblukuju tri pravougaone kore.

Čokolada se secka na sitne komadiće, ravnomerno se raspoređuje po korama i oblikuju se rolati.

Tri rolata se ređaju jedan do drugog i ispletu se.

Milibrot oblikovan u pletenicu se stavlja u odgovarajuću tepsiju /kalup/ na papir za pečenje.

Na isti način se oblikuje i milibrot sa slatkom od šljiva.

Nadev neka bude po vašem ukusu.

Možete koristiti sušeno voće namočeno u rumu, ratluk, tečna čokolada i drugo.

Milibrot raste još 90 minuta.

Mažu se umućenim belancem i posipaju se 1 supenom kašikom šećera.

Stavljaju se u hladnoj rerni, peku se 30 minuta na 170 stepeni. Nakon toga se pokrivaju aluminijumskom folijom i peku se još 30 minuta ispod folije na 160 stepeni.

U rernu se stavlja posuda sa vodom.

Gotovi milibroti se vade iz kalupa za pečenje i stavljaju se na rešetku dok se u potpunosti ne ohlade.

Miliborti sa nadevom spremljeni prema ovom receptu ostaju sočni i meki nekoliko dana.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: