Način pripreme
Rastvorite kvasac u 150 ml hladnog svežeg mleka zajedno sa 1 kašikom šećera i brašnom dok ne dobijete kašicu. Ostavite na toplom. Na sasvim slaboj vatri umutite jaja sa ostatkom šećera dok ne pobele, dodajte ostatak mleka, narendanu limunovu koru i nekoliko kapi ruma (konjaka).
Prosejte brašno u veliku posudu i u njega dodajte narasli kvasac, prstohvat soli, smesu od jaja. Zamesite meko testo, i s vremena na vreme namastite ruke. Skupite testo u loptu, razvucite, ponovo skupite i tako dalje - nemojte ga udarati u radnu površinu.
Rastežite dok se ne istroši masnoća i ne dobije glatko testo. Pospite gotovo testo brašnom, pokrijte ga i ostavite na toplom da naraste dok ne udvostuči obim.
Mesite testo, razvijte i formirajte kifle. Po želji im stavite punjene od slatkog ili slani nadev. Gotove kifle ostavite na toplom da još narastu i stavite da se peku u umereno zagrejanoj rerni. Pre toga ih odozgo namažite umućenim jajetom.