Način pripreme
Rerna - 160-170 stepeni;
Dva kalupa za tortu prečnika 20-23 cm maksimalno, sa dnom koje se skida, namazani i prekriveni papirom.
Kore:
1. Lešnici se preseku na pola drvenim tučkom, lako je, jer su veom krhki i zapeku se na suvom tiganju na umerenoj ringli na nekoliko minuta ili dok ne puste aromu. Nakon toga se stave u blender i samelji se na krupnije parčiće;
2. Jaja i šećer se umute mikserom dok ne pobele. Kroz veliku cediljku se pažljivo doda brašno, prašak za pecivo, kakao i lešnici, dok se jedan deo njih oko 50 grama odvojii za ukras. Semsa se sipa podjednako u kalupe za tortu;
Peče se na 160-170 stepeni oko 20-25 minuta ili dok čačkalica ne postane suva kad se zabode u centar kora. Ohlade se na rešetki.
Krem:
Čokolada se istopi na pari. Ohladi se do sobne temperature.
Maslac se umuti mikserom dok ne posvetli i dodaje mu se kašika po kašika čokolade dok se ne potroši. Dodaju se rukom smrvljene napolitanke i kašika po kašika nutele. Pažljivo se meša špatulom dok ne postane homogeno.
Sklapanje kora:
Potpuno ohlađene kore se oslobode papira i seku se na po dva dela - ukupno 4 ploče. Prva ploča se postavi na poslužavnik za tortu i namaže se delom krema i ređaju se ploča - krem, ploča - krem, dok se odozgo namaže kremom.
Izdvojeni lešnici se zalepe sa strane na tortu. Odozgo se ukrasi sa nekoliko Ferrero Rocher bombona. Torta se stavi u frižider na minimum 4 sata. Pre serviranja se izvadi 15 minuta ranije, da se otpusti i iseče se nožem potopljenim u toplu vodu i osušenim.