Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Keto čizkejk sa borovnicama

Keto čizkejk sa borovnicama

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Guru
5001522k
Keto čizkejk sa borovnicama
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Keto i jednostavno savršen čizkejk sa borovnicama - poželite da ga probate i sutra će biti na vašem stolu."

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • kokosovo brašno - 1 i 1/2 šolja
  • bademovo brašno - 1/2 šolje
  • kravlji maslac - 1/2 šolje
  • Za krem
  • kisela pavlaka - 800 g
  • maskarpone - 200 g
  • borovnice - 250 g
  • eritritol - 1 šolja
  • vanila - 1 pakovanje
  • želatin - 25 g
  • Za mešavinu voća
  • borovnice - 500 g
  • eritritol - 1/3 šolje
  • želatin - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte kokosovo brašno i bademovo brašno zajedno sa istopljenim maslacem i mešajte dok se ne formira testo.

Stavite papir za pečenje na dno kalupa, zatim ravnomerno rasporedite kokosovo testo i pritisnite ga rukama.

Stavite kalup sa korom u frižider.

U šolju za kafu napunjenu do 1/2 hladnom vodom dodajte želatin i ostavite ga da nabubri. Kada nabubri, stavite šolju u malu šerpu sa vodom na šporet da se želatin istopi u vodi.

U međuvremenu, mikserom umutite pavlaku zajedno sa maskarponeom, eritritolom i vanilom dok ne postane glatka smesa.

Zatim u ovu smesu u tankom mlazu, uz neprekidno mućenje, dodajte istopljeni želatin.

U krem dodajte 250 g svežih borovnica. Zatim kremom prelijte koru i odmah ohladite.

Posle otprilike dva sata priprema se voćna mešavina za čizkejk. Istopite želatin za voćnu mešavinu ili pratite uputstva na pakovanju.

Očistite i operite borovnice i dodajte im eritritol zajedno sa 1/3 šolje vode.

Sklonite smesu sa vatre i kada se ohladi, dodajte želatin rastvoren u vodi i dobro promešajte.

Ovom smesom prelijte keto čizkejk sa borovnicama i ostavite još 2-3 sata u frižideru. Voćnu mešavinu možete da ne prelivate preko čizkejka, već je prelijte preko komada prilikom serviranja.

Pogledajte i kako da napravite čizkejk sa sitnim sirom ili omiljeni pečeni čizkejk San Sebastian.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: