Način pripreme
U posudi pomešajte kokosovo brašno i bademovo brašno zajedno sa istopljenim maslacem i mešajte dok se ne formira testo.
Stavite papir za pečenje na dno kalupa, zatim ravnomerno rasporedite kokosovo testo i pritisnite ga rukama.
Stavite kalup sa korom u frižider.
U šolju za kafu napunjenu do 1/2 hladnom vodom dodajte želatin i ostavite ga da nabubri. Kada nabubri, stavite šolju u malu šerpu sa vodom na šporet da se želatin istopi u vodi.
U međuvremenu, mikserom umutite pavlaku zajedno sa maskarponeom, eritritolom i vanilom dok ne postane glatka smesa.
Zatim u ovu smesu u tankom mlazu, uz neprekidno mućenje, dodajte istopljeni želatin.
U krem dodajte 250 g svežih borovnica. Zatim kremom prelijte koru i odmah ohladite.
Posle otprilike dva sata priprema se voćna mešavina za čizkejk. Istopite želatin za voćnu mešavinu ili pratite uputstva na pakovanju.
Očistite i operite borovnice i dodajte im eritritol zajedno sa 1/3 šolje vode.
Sklonite smesu sa vatre i kada se ohladi, dodajte želatin rastvoren u vodi i dobro promešajte.
Ovom smesom prelijte keto čizkejk sa borovnicama i ostavite još 2-3 sata u frižideru. Voćnu mešavinu možete da ne prelivate preko čizkejka, već je prelijte preko komada prilikom serviranja.
Pogledajte i kako da napravite čizkejk sa sitnim sirom ili omiljeni pečeni čizkejk San Sebastian.