Način pripreme
Aktivirajte kvasac u toplom mleku sa šećerom i malo brašna. Prosejte brašno i dodajte sve ostale sastojke. Zamesite tvrdo testo, koje ostavljate da odstoji oko 15 minuta.
Oblik korpice vi birate (zavisi kakvu keramičku posudu imate), obavijete posudu je aluminijumskom folijom, namažete uljem. Od testa uzmete jedan deo i razvijete u koru, debljine koju želite za delove same korpice.
Isečete jednake trake i počnete da pričvršćujete, puštajući od gore na dole, uvijate je i opet na gore. Tako sa svim trakama, preklapajući ih. Odozgo dobro pritiskate, isečete krug i postavite za dno. Ostavite malo da naraste i mažete umućenim žumancetom, pečete u zagrejanoj rerni do zalataste boje.
Kad se ohladi vadite je i formirate dršku, preplićući kanape koje postavljate na posudu, pečete i njih, pričvrstite drške čačkalicama i tako dobijete jednu efektnu korpicu od testa za voće ili za jelo.