Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pohovani pileći file sa karijem

Pohovani pileći file sa karijem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pohovani pileći file sa karijem
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Da li znate zašto se stavlja kari na filee? Pa da biste pili više piva, dok uživate u njima"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 kg
  • jaja - 3 komada
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • belo brašno - 1 šolja
  • pileći bujon - 1 komad
  • soja sos - 1 šolja
  • kari - po ukusu
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete file na tanke trakice ili šnicle, u posudu sipate soja sos, bujon, biber, kari, ulje i malo vode.

Lepo promešate i uvaljate meso, ostavljate da odstoji bar 1 sat.

Ugrevate ulje i svako parče potapate u belo brašno, jaja i na kraju u kukuruzno brašno.

Za jači ukus, kari možete dodati i u jaja.

Pržite dok ne porumeni na umerenoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: