Način pripreme
Pile, koje koristim, bilo je pečeno i ostalo mi je belog mesa. Iskidala sam ga na krupnije parčiće i ostavila sa strane.
Luk sam očistila i isekla glavicu na četiri ili na šest (u zavisnosti od veličine), podelila na polumesece.
U vreo vok tiganj stavljam ulje, a posle dodajem i luk. Propržim i mešam dok ne promeni boju, posle dodajem malo vode - otprilike šolju i ostavim da vri na srednjoj temperaturi.
Za to vreme očistim pečurke i isečem ih. Kad se voda smanji na pola, dodam soja sos, ako je mnogo slan - dodam manje, inače oko 2-3 kašike. Dodajem i pečurke, promešam.
Posle dodajem bamiju (moja je zamrznuta i iseckana), ako koristite svežu - očistite je, ako je mnogo velika iseckajte, ako je sitnija (2-3 cm), može i cela da se stavi.
Dodajem i začine po ukusu, a na kraju piletinu. Ostavljam da vri tako oko 10 minuta ili dok namirnice ne budu gotove.
Ako više volite, možete da stavite i druge začine. Konzumira se toplo.