Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Petao sa pikantnim sosom

Petao sa pikantnim sosom

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Petao sa pikantnim sosom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Domaći petlić sa pikantnim sosom - ručak obećava da će biti više nego ukusan"

Potrebni sastojci

  • petao - 1 komad
  • šargrepa - 1 komad
  • celer - 1/2 glavice
  • peršun - 1 veza
  • ren - 1 mali koren
  • maslac - 60 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo petla na porcije i kuvamo u posoljenoj vodi oko 30 minuta.

Nakon toga dodajemo šargarepu i celer iseckane na kockice i ostavljamo da se kuva, sve dok meso ne bude gotovo.

Nakon toga dodajemo narenani ren. Voda za kuvanje treba da pokriva meso. Kad je meso gotovo, vadimo ga i prelivamo sa malo preprženog maslaca.

Vadimo povrće u drugu posudu i pasiramo. U njih dodajemo pavlaku, biber i so po ukusu.

U prostalom maslacu propržimo brašno i razredimo ga sa bujonom iz kuvanja.

Nakon toga ga dodajemo u povrće i sa tako dobijenim sosom prelivamo meso.

Odozgo posipamo iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: