Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Novozelandska pita sa povrćem i mesom

Novozelandska pita sa povrćem i mesom

GvozdenaGvozdena
Početnik
61017
Novozelandska pita sa povrćem i mesom
Fotografije: Gvozdena
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Niste bili na Novom Zelandu? Evo najkraćeg puta"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaje - 1 kom
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • maslac - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 300 grama
  • so - po ukusu
  • za fil
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • špargla - 1 vezica
  • kelj - vezica lisnatog kovrdžavog kelja Kale
  • boranija - 100 grama zelene
  • tikvica - 1 manja, žuta
  • vlašac - 1 vezica
  • praziluk - 1 manji, samo zeleni deo
  • paprika - 1 kom., zelena
  • paprika - 1 kom. crvena
  • paradajz - 1 manji
  • rukola - 1 vezica
  • majčina dušica - cvet
  • bosiljak - svež
  • đumbir - 1/2 kašičice mlevenog
  • sir - 100 g, smrvljen
  • pileće meso - 300 g, belo
  • jaje - 1 kom
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće oprati pod mlazom vode, u tiganju zagrejati ulje, pa dodavati izrezano povrće ovim redosledom - prvo boraniju, tikvice, papriku, lisnati kelj, šparglu, obe vrste luka. Kada se malo uprži povrće, dodati paradajz i so, još malo prodinstati. Skloniti sa vatre.

Umešati mrvljeni sir, na listiće iskidano belo pileće meso, jedno jaje, đumbir, rukolu, cvet majčine dušice, bosiljak. Sve dobro promešati.

Pripremiti kalup u kome ćete peći pitu. Ja sam koristila Delimano silikonsku posudu prečnika 20cm, podmazati je uljem.

Testo podeliti na dva dela, oklagijom razviti koru veću od posude, položiti je u podmazanu posudu, obložiti dno i stranice posude. Viljuškom izbockati testo. U posudu preko testa rasporediti ravnomerno, pripremljen fil.

Razviti drugu koru, iseći je nožem na nekoliko mesta kako bi se napravila mreža i kako bi pita mogla da diše i da se ravnomernije ispeče.

Uz pomoć oklagije preneti koru i njome prekriti pitu. Spojiti krajeve oba testa, premazati pitu maslinovim uljem i staviti u rernu, koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Pitu peći 20-25 minuta dok kora porumeni.

Pečenu pitu prekriti platnenom salvetom, ostaviti je malo da odmori i služiti uz kiselu pavlaku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Malo je reci ukusno
03.02.2021 18:11