Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pikantna pita sa mesom

Pikantna pita sa mesom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Pikantna pita sa mesom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ko bi odoleo ukusnoj aromatičnoj piti sa mesom?"

Potrebni sastojci

  • mlevena junetina - 600 g
  • luk - 2 glavice
  • praziluk - 1 manji struk
  • beli luk - 2 čena
  • goveđa kocka - 1 kom.
  • kumin u prahu - 1 kašičica
  • ljuta tucana paprika - 1 kašičica
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • za preliv
  • jaja - 4 kom.
  • maslinovo ulje - 180 ml
  • jogurt - 180 ml
  • gazirana mineralna voda - 180 ml
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i praziluk sitno naseckati. Beli luk protisnuti. Rernu zagrejati na 200°C.

Na zagrejanom ulju propržiti luk da zastakli, dodati praziluk i beli luk da zamiriše, umešati meso i dinstati toliko da promeni boju, začiniti i dobro promešati.

Umututi jaja sa ostalim sastojcima za preliv.

Prebrojati kore i podeliti na tri dela.

Prvu trećinu kora premazati pripremljenom masom od jaja i poređati u podmazanu tepsiju, naneti pola količine mesnog nadeva, ponoviti ređanje kora uz premazivanje, rasporediti preostalu količinu mesa i završiti sa poslednjom trećinom premazanih kora.

Oštrim nožem iseći složenu pitu na komade po želji i zaliti preostalim prelivom.

Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, da lepo porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: