Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Hrskave tikvice na francuski način

Hrskave tikvice na francuski način

K KK K
Kuvar
3910167
Hrskave tikvice na francuski način
Fotografije: Diana Kostova
3 / 8sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Neverovatne tikvice koje obavezno treba da probate"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • voda - 1 šolja, hladna
  • brašno - 200 g
  • ulje - za prženje
  • limun - 1 komad, samo sok
  • so - po ukusu
  • belance - 1 komad
  • biber
  • peršun - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo tikvice, sečemo ih na krugove i stavljamo u posudu. Dodajemo im so, lumun, biber i peršun iseckan na sitno.

Promešamo i ostavimo ih tako da odstoje jedan sat. Nakon toga pripremimo smesu za pohovanje, tako što u posudu stavljamo vodu, brašno i so po ukusu.

Mešamo dok se ne dobije homogena smesa i tako stavimo da odstoji jedan sat. Nakon što je prošao jedan sat, dodajemo i belance umućeno u sneg.

Tikvice pažljivo vadimo rukom i stavljamo u cediljku da se ocede od soka. Ugrejemo više masnoće i počinjemo jednu po jednu da umačemo tikvice u poh i da ih pržimo dok ne dobiju prijatnu zlatastu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: