Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Lake kornjače od viršli i mlevenog mesa

Lake kornjače od viršli i mlevenog mesa

VanyaVanya
Početnik
29646
Lake kornjače od viršli i mlevenog mesa
Fotografije: Iliana Dimova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Mnogo lake, mnogo ukusne i toliko efikasne da će se svima svideti"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g sa začinima
  • viršle - 6 komada
  • biber - 12 komada u zrnu
  • ulje - za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Rasporedite mleveno meso na 6 loptica, svaku od njih pritisnite dlanom, da se dobije list oko pola santimetra.

Stavite u sredinu, preko oljuštenih viršli, kao oklop kornjače. Isecite jedan kraj viršle po dijagonali za noge, a drugi isecite horizontalno za usta i iznad njega napravite oči od bibera u zrnu.

Ređamo ih u namazan pleh, pečemo na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

Servirajte po želji i u zavisnosti od sezone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: