Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Turšija od čičoke i šargarepe

Turšija od čičoke i šargarepe

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Turšija od čičoke i šargarepe
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Ovakvu turšiju niste jeli do sada - hrskava, mirisna i veoma ukusna"

Potrebni sastojci

  • čičoka - 2 kg
  • šargarepa - 2 kg
  • celer - 1 glavica
  • ren - 1 koren
  • morska so - 200 g krupne
  • voda - 5 l
* merne jedinice

Način pripreme

Čičoku ostaviti u vodi nekoliko sati. Poželjno je izgrebati je nožem pod tekućom vodom, biva sporije i treba dosta truda, pa ukoliko nemate strpljenja za ovo, samo je iščetkajte da padne zemlja i dobro je operite. Krupnije komade čičoke naseći na komade.

Šargarepu takođe dobro oprati i naseći na krugove. Pripremiti tegle i napuniti čičokom i šargarepom, komadićima rena i celerom.

U velikoj posudi rastvoriti krupnu so sa prokuvanom i ohlađenom vodom, ukoliko je potrebno procediti je. Preliti povrće i zatvoriti poklopcem, i nakon nedelju dana turšija je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: