Keks torta sa kremom maskarpone i jagodama

24/07/2019
"Svako zaslužuje da bude voljen i da bude počašćen sa nežnom tortom od keksa sa maskarponeom i jagodama "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano53
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kalup sa ivicama koje se skidaju - 24 cm prečnik.

U posudi mikserom umutite pavlaku sa vanilom.

U drugoj posudi kratko umutite maskarpone sa šećerom u prahu. U umućeni maskarpone u delovima dodajte pavlaku, mešajte spatulom kružnim pokretima da se dve smese pomešaju da ne padne umućena pavlaka.

Sipajte sveže mleko u posudu i počnite potapate kratko keks i ređajte ga na dno kalupa za tortu. Na poređani keks sipajte 1/3 krema od maskarponea. Poravnajte i poređajte tanko isečene jagode.

Poređajte jagode uspravno po ivicama keks torte. Pospite kokosovim brašnom. Ponovo potopite keks u sveže mleko i poređajte drugi red. Ponovite sa kremom i jagodama. Pospite kokosom. Napravite treći red keksa. Namažite kremom.

Uvijte folijom i stavite tortu u frižider. Ostavite da se ohladi u toku noći. Kad bude gotovo ukrasite jagodama, isečenim na komade i rendanom čokoladom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar