Način pripreme
Rerna se zagreva unapred na 230 stepeni. Stvalja se čajnik s vodom da provri.
Očistite krompiriće i prebacite ih u duboku šerpu, prelijte vrelom vodom i kuvajte 5 minuta nakon što ponovo provri.
Sipajte maslinovo ulje u odgovarajuću posudu za pečenje i stavite da se zagreje u rerni.
Operite ruzmarin i ocedite ga, nastružite koru opranog limuna.
Ocedite krompiriće od vode i stavite ih u vrelo maslinovo ulje, mešajući da se ravnomerno rasporede. Odozgo pospite solju, biberom, korom limuna i ruzmarinom.
Krompirići se peku oko 20 minuta ili dok ne budu gotovi.
Beleška: Da biste napravili ove krompiriće kao pravo izvrsno jelo, koristite veoma sitne, sveže krompiriće. Ako nema takvih, koristite krupnije, ali ih prepolovite ili isecite na 4 dela.