Kajzer torta

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Kajzer torta2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Ovo nije torta, ovo je titula, čokoladni doživljaj, uspomena za ceo život"

Potrebni sastojci

  • jaja - 10 kom.
  • šećer - 200 g
  • orasi - 300 g
  • brašno - 100 g
  • kakao - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • za krem
  • jaja - 4 kom.
  • maslac - 200 g svežeg
  • šećer u prahu - 200 g
  • čokolada - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Na pari i tihoj vatri kuvati žumanca i pola količine šećera. Čim smesa pobeli, skinuti je sa vatre.

Belanca umutiti u čvrst sneg sa preostalim šećerom. Sjediniti ohlađenu smesu sa žumancima i smesu sa belancima.

Postepeno dodavati mlevene orahe, brašno i kakao, uz mućenje drvenom kašikom. Dobijenu penastu smesu sipati u kalup za tortu, prekriven papirom za pečenje. Peći na umerenoj temperaturi, i proveravati čačkalicom za zube da li je kora gotova.

Čim se kora u potpunosti ohladi, pažljivo je naseći na 3 posebne kore. Napaviti šećerni sirup od 200 g šećera, 50 g ruma i 200 ml vode.

Za krem umutiti jaja sa šećerom, ponovo na pari. Paziti da se ne skuvaju. Čim smesa bude gotova, skinuti sa vatre i nastaviti sa mućenjem dok se smesa ne ohladi.

Posebno umutiti maslac u penast krem. Dodati mu smesu od žumanaca kašiku po kašiku, i dobro mešati. Na kraju dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu, pa mešati dok smesa ne postane homogena.

U posudi za serviranje staviti prvu koru, preliti šećernim sirupom, namazati kremom i tako dok ne iskoristite sve sastojke. Odozgo tortu celu namazati kremom. Tortu ukrasiti po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: