Način pripreme
Na pari i tihoj vatri kuvati žumanca i pola količine šećera. Čim smesa pobeli, skinuti je sa vatre.
Belanca umutiti u čvrst sneg sa preostalim šećerom. Sjediniti ohlađenu smesu sa žumancima i smesu sa belancima.
Postepeno dodavati mlevene orahe, brašno i kakao, uz mućenje drvenom kašikom. Dobijenu penastu smesu sipati u kalup za tortu, prekriven papirom za pečenje. Peći na umerenoj temperaturi, i proveravati čačkalicom za zube da li je kora gotova.
Čim se kora u potpunosti ohladi, pažljivo je naseći na 3 posebne kore. Napaviti šećerni sirup od 200 g šećera, 50 g ruma i 200 ml vode.
Za krem umutiti jaja sa šećerom, ponovo na pari. Paziti da se ne skuvaju. Čim smesa bude gotova, skinuti sa vatre i nastaviti sa mućenjem dok se smesa ne ohladi.
Posebno umutiti maslac u penast krem. Dodati mu smesu od žumanaca kašiku po kašiku, i dobro mešati. Na kraju dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu, pa mešati dok smesa ne postane homogena.
U posudi za serviranje staviti prvu koru, preliti šećernim sirupom, namazati kremom i tako dok ne iskoristite sve sastojke. Odozgo tortu celu namazati kremom. Tortu ukrasiti po želji.