Šareni pire od povrća

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
26/05/2017
"Sveže vegeterijansko jelo ili ukusna garnitura uz šnicle - ostavljamo vama da rešite "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano410
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvati i oljuštiti. Šargarepe očistiti i upržiti da omekšaju. Krompir pasirati, posoliti ga i pobiberiti, pa dodati sok od limuna i maslinovo ulje.

Podeliti na jednake delove u tri posude. Prvu ne dirati, u drugu dodati omekšale pasirane šargarepe. U treću dodati nasekane luk i peršun.

U kalup za kuglof prvo staviti polietilensku foliju i početi sa ređanjem pirea - prvo od krompira, zatim sa šargarepom i na kraju sa lukom.

Redosled se može menjati. Ostaviti u frižideru oko 1 sat i nakon toga okrenuti kalup, skinuti foliju i servirati. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar