Način pripreme
Pripremiti čokoladni krem, koji će se staviti između kora.
Puding skuvati prema uputstvu sa kesice.
Zagrejati 500 ml svežeg mleka, sipati u njega 200 g šećera, pa mešati dok se ne rastopi. U međuvremenu puding umutiti sa 100 ml hladnog svežeg mleka i dodati ga u zagrejano mleko. Neprestano mešati dok se ne zgusne. Kada se zgusne, dodati maslac i tečnu čokoladu.
Mešati dok smesa ne postane homogena. Ostaviti da se ohladi u potpunosti, pa dodati pavlaku umućenu u sneg.
Na posudu za tortu staviti donju koru, preliti je kompotom (oko 5-6 kašika), namazati čokoladnim kremom. Staviti drugu koru, preliti kompotom, premazati čokoladnim kremom.
Postaviti i poslednju, gornju koru, preliti sa oko 3-4 kašika kompota. Tortu ostaviti, pa pripremiti preliv od karamela.
Sjedniti pavlaku sa braon šećerom, dodati prstohvat soli. Smesu staviti da provri na umernoj temperaturi. Mešati neprestano, dok se ne rastopi šećer. Preliv bi trebalo da se zgusne nakon oko 12 minuta, pa mu tada dodati ekstrakt od vanile. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Tortu premazati ili preliti prelivom, po želji. Ukoliko želite da torta bude zanimljivija, možete da stavite i malo čokolade u karamelu, da je rastopite na pari, pa da napravite pola torte sa prelivom od karamele, a pola sa prelivom od čokolade i karamele. Sačekati da se torta stegne, pa je ukrasiti bombonama i rolerima.