Čokoladna torta Morsko dno

K.GeorgievaK.Georgieva
Šegrt
3110294
Čokoladna torta Morsko dno
Fotografije: K.Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
8
"Potonite u dubine zadovoljstva sa neodoljivom čokoladnom tortom Morsko dno"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • šećer - 3 šolje
  • kakao - 1 šolja
  • jaja - 3 - 4 komada
  • soda - 3 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 1/2 kašičice
  • so - 1 i 1/2 kašičice
  • kiselo mleko - 1 i 1/2 šolje
  • kafa - 1 1/2 šolje, kuvana nes
  • ulje - 3/4 šolje
  • vanila - 3 kašičice, esencija
  • za fil
  • tečna pavlaka - 500 ml, slatka
  • krem sir - 125 g
  • tečna čokolada - 300 - 400 g
  • fil za ukras
  • tečna pavlaka - 300 ml
  • krem sir - 1/2 paketa od 125 g
  • šećer u prahu - po ukusu
  • plava boja - za kolače
  • čokoladni ganaš
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • čokolada za kuvanje - 100 g
  • orasi
  • čokoladne bombone - morsko dno
* merne jedinice

Način pripreme

Za kore mikserom dobro umutite tečne sastoje i u njih dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Sodu rastvorite u kiselom mleku. Kafa ne treba da bude vrela.

Ispecite tri kore na 180 stepeni sa ventilatorom po 35 minuta u kalupu prečnika 26 cm. Ostavite da se ohladi.

Fil pripremite tako što umutite pavlaku na krem sa krem sirom i tečnom čokoladom. Dobijeni krem podelite na dva dela - stavite prvu i drugu koru.

Krem za ukras pripremite tako što umutite pavlaku na mekan krem sa krem sirom i šećerom u prahu. Na kraju dodajte boju.

Za čokoladni ganaš stavite pavlaku u odgovarajuću šerpu da se ugreje. Kad počne da izlazi para iz nje, pre nego što provri, skinite sa vatre i dodajte čokoladnu.

Mešajte energično dok se čokolada ne rastopi. Ostavite malo da se ohladi, dok možete da držite prst unutra.

Tortu dobro namažite plavim kremom i ukrasite čokoladnim ganašem, orasima i čokoladnim bombonama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: