Moje Bečke šnicle

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Moje Bečke šnicle
Fotografije: Velichka Shtarbanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Klasične Bečke šnicle sa mekanim telećim mesom - upravo onako kako ih volite"

Potrebni sastojci

  • teleće šnicle - 4 kom. - 500/600 g
  • brašno - više od 4 kašika
  • jaja - 3 kom.
  • prezle - više od 4 kašika
  • biber
  • so
  • sok od limuna
  • ulje - za prženje (veća količina)
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso postaviti u najlonsku kesu pa obraditi drvenim čekićem. Komadi treba da budu debljine 2/3 mm. Oštrim nožem napraviti razreze, da se dobije rešetka.

Preliti ih sokom od limuna i posoliti i pobiberiti. Uvaljati ih u brašno, istresti, potopiti ih u umućena jaja, a posle ih uvaljati u prezle.

Pržiti ih na vrelom ulju oko 3 minuta, sa svake strane. Kada budu gotove, staviti ih na ubrus da upiju višak masnoće.

Servirati preko prženih krompirića i sa parčetom lepog maslaca.

Recept je klasičan. Bečka šnicla je originalna, ukusna i obavezno se servira sa parčetom svežeg i lepog maslaca, pored priloga, koji uvek čine prženi krompirići.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: