Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Domaći ravioli sa sitnim sirom, kačkavaljem i sosom od paradajza

Domaći ravioli sa sitnim sirom, kačkavaljem i sosom od paradajza

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k432
Domaći ravioli sa sitnim sirom, kačkavaljem i sosom od paradajza
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
21/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Za odlične rezultate uradite to kao majstori - od mešanja testa do spremanja raviola"

Potrebni sastojci

  • za testo za raviole
  • voda - 100 ml
  • so - 1 kašičica
  • jaje - 1 komad
  • brašno - koliko upije
  • nadev
  • sitan sir - 100 g
  • jaje - 1 komad
  • kačkavalj - 50 g, narendan
  • so - 2 prstohvata
  • biber
  • sos od paradajza
  • luk - 1 komad
  • paradajz - 1 šolja
  • crvena paprika - 1 komad
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 prstohvat
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo dve šolje brašna u posudu, oformimo udubljenje u sredini. Sipamo 100 ml tople vode, dodajemo so i jedno jaje. Mešamo dobro viljuškom u loptu testa, sipamo brašno na nabrašnjenu radnu površinu i zamesimo srednje meko testo. Ostavljamo pokriveno folijom da odstoji 20 minuta.

Testo se ravzija u koru, posipa se sa malo brašna i pomoću šolje prečnika 3 cm se iseku krugovi.

U posudi pomešamo sitan sir, jaje i narendan kačkavalj sa prstohvatom soli i bibera - to je nadev.

Na jedan krug preko sredine se stavlja malo nadeva i pokriva se drugim krugom. Krajevi se pritiskaju viljuškom da ne iscuri nadev.

Ravioli se kuvaju u kipućoj posoljenoj vodu oko 4-5 minuta i kada isplivaju na površinu gotovi su. Vade se rešetkastom kašikom u tanjir. Zagreva se ulje na tiganju sa isečenim lukom i paprikom na trake.

Nakon minut dodajemo sitno isečen paradajz i začinjavamo solju i šećerom.

Kuvamo sos da se blago zgusne, sklanjamo sa ringle, pasiramo i prelivamo domaće raviole. Serviramo sa svežim bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: