Način pripreme
Sipamo dve šolje brašna u posudu, oformimo udubljenje u sredini. Sipamo 100 ml tople vode, dodajemo so i jedno jaje. Mešamo dobro viljuškom u loptu testa, sipamo brašno na nabrašnjenu radnu površinu i zamesimo srednje meko testo. Ostavljamo pokriveno folijom da odstoji 20 minuta.
Testo se ravzija u koru, posipa se sa malo brašna i pomoću šolje prečnika 3 cm se iseku krugovi.
U posudi pomešamo sitan sir, jaje i narendan kačkavalj sa prstohvatom soli i bibera - to je nadev.
Na jedan krug preko sredine se stavlja malo nadeva i pokriva se drugim krugom. Krajevi se pritiskaju viljuškom da ne iscuri nadev.
Ravioli se kuvaju u kipućoj posoljenoj vodu oko 4-5 minuta i kada isplivaju na površinu gotovi su. Vade se rešetkastom kašikom u tanjir. Zagreva se ulje na tiganju sa isečenim lukom i paprikom na trake.
Nakon minut dodajemo sitno isečen paradajz i začinjavamo solju i šećerom.
Kuvamo sos da se blago zgusne, sklanjamo sa ringle, pasiramo i prelivamo domaće raviole. Serviramo sa svežim bosiljkom.