Način pripreme
Napravite testo za raviole od brašna, dva jajeta i tvrde pšenice. Uvijte u streč foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.
U posudu izrendajte paradajz. Stavite maslinovo ulje, sirće, so i sitno isecite bosiljak. Promešajte i ostavite sa strane.
Uzmite drugu posudu i u nji izgnječite sir. Ispecite pinjole u suvom tiganju. Sačekajte da se ohlade i isecite ih u sir. Stavite maslinovo ulje i promešajte.
Izvadite testo iz frižidera i podelite na tri lopte. Svaku loptu provucite kroz mašinu do trećeg stepena.
Isecite listove na dva dela i pokrijte kalupom za raviole. Pritisnite prstima pažljivo svaku ruku, i napunite nadevom.
Zatvorite drugim listom i prođite oklagijom da osečete ivice. Kuvajte raviole u vreloj, posoljenoj vodi 4-5 minuta.
Servirajte u sosu od paradajza, a odozgo pospite peršunom.