Pečeni celi luk

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pečeni celi luk
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Uživajte u ovom predjelu ili garnirungu sa ukusnim pečenim celim lukom!"

Potrebni sastojci

  • beli luk - 1 kg
  • peršun - 1 šaka, po želji
  • maslinovo ulje - ekstra devičansko
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • sardela - iz konzerve, 100 g ili slanina količina 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite luk i skuvajte ih u ključaloj vodi otprilike 10 minuta.

Namažite tepsiju za pečenje i poređajte luk jedan do drugog, začinite solju i crnim biberom, nakon čega obilno pokrijte iseckanim peršunom ukoliko koristite.

Pospite mlazom ekstra devičanskog maslinovog ulja.

Pecite u prethodno zagrejanoj statičnoj rerni na 180°C otprilike sat vremena dok luk ne postane zlatasto braon.

Ako koristite slaninu, isecite je i pospite na luk i zapecite na grilu.

Za super efekat gratiranja pojačajte temperaturu do 200°C za poslednjih 10 minuta kuvanja na grilu.

Sardelu stavite nakon vađenja na ispečeni luk i dekorišite svaki sa po dva fileta.

Uživajte u ukusnom predjelu ili garnirungu sa ukusnim pečenim celim lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: