Lastavičja gnezda

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
29668106
Lastavičja gnezda1 / 2
31/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jedinstveno ukusan recept za gurmane. Priprema se brzo i ima neodoljiv ukus i miris."

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 kom.
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • hleb - 100 g belog
  • teleće meso - 800 g
  • luk - 2 glavice
  • belo vino - 250 ml
  • maslac - 5 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • đuveč - 1 konzerva
  • peršun
  • biber - 5 - 6 zrna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb natopiti svežim mlekom. Teleće meso oprati, osušiti i naseći na komadiće. Samleti meso, hleb, peršun i luk, pa napraviti mleveno meso.

Jaja tvrdo skuvati. Oljuštiti ih i naseći na polovine. Od mlevenog mesa oblikovati 8 loptica. U svakoj loptici napraviti rupu, pa u nju postaviti po pola jajeta, tako da belanac bude odozgo.

Zagrejati maslac i upržiti brašno do zlatne boje. Dodati đuveč i energično mešati. Naliti belo vino, dodati začine, i kuvati na tihoj vatri 7-8 minuta.

Smesu sipati u dubok pleh. Postaviti i teleća gnezda, pa paći oko 35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pre serviranja posuti sitno naseckanim peršunom i, po želji, sa malo kačkavalja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Lepo i izdašno jelo
12.08.2022 15:11