Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Gnezda»Gnezda od mesa sa nadevom

Gnezda od mesa sa nadevom

ZoriZori
Guru
8932865k
Gnezda od mesa sa nadevom
Fotografije: Zori
1 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ukusan i efektan predlog za očekivane i neočekivane goste - jedite i podelite"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g, mešavina
  • krompir - 3 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike
  • masline - 10 komada, krupnije (crne)
  • beli luk - 2 čena
  • mirođija - 1/2 vezice
  • čubar - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso pospite solju po ukusu, crnim biberom i kuminom. Izmešajte i ostavite barem na pola sata na hladnom mestu da se začini.

Uljem namažite unutrašnji deo 6 komada metalnih posudica ili odgovarajućih posuda za pečenje. Mleveno meso razdelite na toliko loptica koliko imate posudica. Nauljenim rukama oblikujte mleveno meso i rasporedite ga po dnu i po stranama posudica.

Ogulite i operite krompir. Izrendajte ga na krupnije rende u posudu i u njega dodajte 1 kašičicu soli. Izmešajte i ostavite da odstoji na 15-20 minuta kako bi se odvojila voda. Rukama jako iscedite vodu iz krompira i prebacite ga u drugu posudu.

Začinite sitno naseckanim belim lukom, maslinama, očišćenim od koštica i naseckanim na trakice, usitnjenom mirođijom, čubrom, prstohvatom soli, crnim biberom i kuminom. Dodajte i dve supene kašike ulja i dobro izmešajte sve sastojke.

Dobijenom smesom napunite gnezda od mlevenog mesa, na kraju u sredini svakog prstima napravite mali otvor.

Gnezda pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 240 stepeni na srednjoj rešetci i sa uključenim ventilatorom otprilike 20-25 minuta dok krompir ne porumeni.

Na ringli zapržite maslac sa uljem i ostavite da se malo ohladi.

Umutite dva jaja zajedno sa maslacem i zalijte smesom sve posudice koristeći kašiku. Treba da budu za svaku posudicu barem otprilike 2-3 supene kašike. Vratite u rernu, izvadite korpice iz rerne, pospite ih izrendanim kačkavaljem i vratite nazad na još 5 minuta da kačkavalj porumeni.

Ostavite nekoliko minuta da se ohladi i izvadite iz posudica gotova gnezda od mesa.

Servirajte sa strukom sveže mirođije.

Gnezda od mesa sa nadevom su veoma ukusna.

Ako često kuvaš sa mlevenim mesom, obavezno probaj naše recepte za rolnice sa mlevenim mesom, šnicle sa mlevenim mesom i paprike punjene mlevenim mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: