Bešamel sos

29/05/2017
"Da li znate kako se priprema neodoljivo ukusan i univerzalan bešamel sos za meso, ribu i povrće? Pogledajte ovde"
Kuvanje10 min.
Ukupno10 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 640
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 3 - 4 supene kašike
  • brašno - 3 ravne supene kašike
  • sveže mleko - 2 i 1/2 - 3 šolje
  • so
  • jaja - 2 žumanca, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite brašno u maslacu, uz neprestano mešanje žicom i postepeno dodajte sveže mleko.

Posolite i ostavite da se krčka 6-7 minuta.

Po zelji umutite 2 žumanca i ponovo dodajte, uz neprestano i intenzivno mešanje, u sos.

Servirajte uz jaja, ribu, kuvano povrće, meso itd.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar