Brz čokoladni kolač sa pavlakom

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
21/05/2017
"Nema ni bržeg ni ukusnijeg kolača od ovog !"
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16 456
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom.
  • šećer - 12 kašika
  • sveže mleko - 12 kašika
  • ulje - 12 kašika
  • kakao - 2 kašike
  • brašno - 12 kašika
  • cimet - 1 kašika, po želji (može i bez njega)
  • prašak za pecivo - 1 kom.
  • sos za prelivanje
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • čokolada - 100 g mlečne
  • kokosovo brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Početi sa sosom. U posudi dodati čokoladu, nalomljenu na male komadiće, i pavlaku. Zagrejati ih na pari, dok se čokolada ne istopi i ne dobijete glatku čokoladnu smesu.

Skloniti je od vatre, ali posudu ostaviti u vrućoj vodi, da se čokoladna smesa ne bi ohladila.

U drugoj posudi, uz pomoć žice za mućenje, umutiti jaja sa šećerom, dodati mleko, ulje, kakao, cimet i prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Smesu sipati u nauljenu vatrostalnu posudu, prečnika 22 cm, ili u pravougaonu tavu. Mikrotalasnu uključiti na maksimalnu jačinu (kod većine je to 800 W), staviti posudu u nju i pustiti je.

Peći 5 minuta, izvaditi pečeni kolač, preliti ga čokoladnim sosom i posuti kokosovim brašnom. Pa nema bržeg kolača, tačnije prave torte, od ovoga!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar