Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Zapečeni krompirići sa kobasicom i jajima

Zapečeni krompirići sa kobasicom i jajima

PetiaPetia
Početnik
10462
Zapečeni krompirići sa kobasicom i jajima
Fotografije: Petia
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Volimo krompiriće iz rerne, posebno kada su začinjeni našim omiljenim začinom - kobasicom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • kobasica - 2 - 3 kom. kuvane
  • jaja - 6 - 7 kom.
  • sir - 250 g
  • ulje - 60 - 70 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti i naseći na krupnije kockice, pa ga staviti u tavu i posuti solju.

Dodati pola šolje hladne vode i ulje. Promešati i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta /krompir treba da bude još uvek tvrd/.

U međuvremenu naseći kobasicu na kockice i nalomiti sir. Tako pripremljene sastojke dodati u još uvek tvrde, ali blago zapečene krompiriće, pa tavu ponovo vratiti u rernu oko 10-15 minuta.

Izvaditi tavu i na proizvoljnim mestima praviti gnezda između krompira, pa u njih staviti staviti jaja.

Vratiti ponovo u rernu i peći 10 minuta, ili dok jaja ne budu gotova. Po želji, jaja možete posuti šarenom solju ili bugarskim lukom.

Možete koristiti i sirovu kobasicu, ali ona se onda peče malo duže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: