Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileće džigerice sa lukom i vinom

Pileće džigerice sa lukom i vinom

Pileće džigerice sa lukom i vinom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Trenutak sa vinom u ovom receptu je ključan - zato je toliko ukusno Živeli!"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • belo vino - 1 šolja
  • ulje - 4 supene kašike
  • luk - 3 komada
  • beli luk - 3 čena
  • biber
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice odstoje na jedan sat u belom vinu i posle se ocede.

Ugreva se ulje i proprži sitno iseckan luk i beli luk.

Dodaju se pileće džigerice i dinstaju dok ne promene boju, sipa se belo vino i so po ukusu.

Kad ispari dodajemo maslac, biber i alevu papriku. Dobro se promeša i džigerice su gotove za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: