Bistra pileća supa baja Danča

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
23/05/2017
"Klasičan bugarski recept za bistru pileću supu iz knjige baja Danča"
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano331
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 celo pile
  • luk - 100 g
  • šargarepa - 100 g
  • razanci - 100 g
  • maslac - 30 g
  • limun - 2 komada
  • peršun - 1 vezica
  • biber - 2 g, u zrnu
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pile. Stavite ga da se kuva u tri litra vode, sklanjajući penu koja se stvara odozgo. Dodajte mu lovorov list i biber.

Kad je pile skuvano, procedite bujon u drugu šerpu. Dodajte u njega sitno iseckan luk i šargarepu.

Ostavite da vri 15 minuta i dodajte iskidanu piletinu odstranjenu od kože i kostiju, kao i rezance.

Nakon još 7-8 minuta sklonite sa ringlem dodajte maslac i pospite iseckanim peršunom. Gotova bistra pileća supa se servira s kriškama limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar