Desert sa jagodama i piškotama

24/05/2017
"Kada more kuca na vrata, dobro je da ostavimo torte sa strane i da jedemo laganije i ne toliko kalorične kolače, kao ovaj primamljiv i svež kolač sa piškotama "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 060
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • piškote - 24 komada
  • kafa - 200 ml, zaslađena espreso kafa
  • jagode - 500 g, sveže
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • krem sir - 250 g
  • šećer u prahu - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite jagode. Očistite od drške i isecite na kriške. Nekoliko ostavite za ukras.

Umutite pavlaku, u nju dodajte u delovima krem sir i zasladite po želji.

Poređajte po dnu malog kalupa 12 piškota, pre toga svaku na kratko potopite u kafu. Odozgo rasporedite polovinu krema.

Poređajte polovinu jagoda i ponovo prekrijte piškotama, koje potapate u kafu. Ovaj put iznad njih stavite jagode i dobro pokrijte kremom. Ukrasite jagodama, koje ste odvojili. Ostavite u frižideru na bar 2 sata pre konzumiranja.

Za lepši izgled deserta koristite vatrostalnu činiju i servirajte direktnio nju na sto. Možete poređati jagode po ivicama unutrašnje strane.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar