Konak kebap

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Konak kebap
Fotografije: Diana Kostova
5 / 8sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Želite idealnu liniju za malo vremena? Pogrešili ste mesto, jer je ovo mesto samo za ljude koji vole ukusnu hranu i znaju kako da uživaju u životu"

Potrebni sastojci

  • za pire
  • krompir - 5 komada, veliki
  • sveže mleko - 100 ml
  • ulje - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • za nadev
  • mleveno meso - 500 g govedine (ili mešavina)
  • paprike - 2 komada, zelena i crvena
  • paradajz - 2 komada, srednji
  • crni luk - 1 glavice
  • kumin - 0.5 kašičice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • patlidžan - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • aleva paprika - 0.5 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir, nasecite ga na komade i stavite u posoljenu vodu. Skuvajte krompir, procedite ga i ispasirajte ga u pire. Dodajte maslac, so i biber po ukusu i promešajte dok ne dobijete glatku smesu.

U etapama dodajte sveže mleko uz neprestano mešanje dok ne dobijete gustu smesu (ako nije potrebno, nemojte dodavati celu količinu mleka). Ostavite pire da se ohladi.

Nasecite oprani patlidžan na kriške, ne deblje od 1 cm, posolite ih po ukusu i ostavite po strani, a za to vreme napravite nadev. U 2 kašike ulja upržite sitno naseckani luk dok ne omekša, dodajte mleveno meso, kumin i nastavite da pržite dok se meso ne pretvori u mrvice.

U meso dodajte paprike nasečene na sitne kockice i oljušteni i narendani paradajz sa 2 prstohvata šećera. Kuvajte smesu za nadev na slaboj vatri dok ne ispari tečnost, posolite, dodajte biber i ostavite da se ohladi.

Osušite kriške plavog patlidžana ubrusom i ispecite ga na gril tiganju sa malo ulja. Dobro ugrejte tiganj i poređajte kriške da se prže, pržite ih sa obe strane dok lagano ne omekšaju (pazite da se ne raspadnu).

U nauljeni pleh sa malo ulja poređajte kriške plavog patlidžana na rastojanju jednu od druge i stavite po jednu punu kašiku nadeva na svaku krišku. Vlažnim rukama napravite od pirea male pljeskavice i stavite ih preko nadeva, trudeći se da napravite kupolu, koju zagladite mokrom kašikom.

Pospite jelo rendanim kačkavaljem ravnomerno i pospite alevom paprikom. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite do zlatne boje.

Servirajte jelo dok je toplo uz omiljenu salatu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: