Način pripreme
U mleveno meso dodajte rendani luk, biber, kumin i peršun. Lepo promešajte mleveno meso i nakon toga od njega oblikujte oko 12 ćuftica duguljastog oblika.
Stavite u friždier, pokrijte streč folijom.
Pečeno i očišćeno povrće isecite.
U tiganju sa dnom koje se ne lepi, pomešajte maslinovo ulje i kravlji maslac. Ugrejte i dodajte povrće i isečene čenove belog luka.
Kuvajte 5-6 minuta. Začinite solju i biberom. Sipajte na tanjir.
Gotove ćuftice pecite u tiganju bez masnoće, okrećite s vremena na vreme. Ringla ne treba da bude jaka.
Gotove ćuftice stavite direktno na povrće.
Na kraju rastopite 1 supenu kašiku kravljeg maslaca, dodajte 1/2 kašičice aleve paprike i prelijte kebap.
Neka vam je ukusno! Sjurmeli kebap je gotov.