Sjurmeli kebap

14/09/2020
"Kako se priprema čuveni sjurmeli kebap - saznajte sada "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano154
  • Pregledi tokom meseca154
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada, pečeni
  • zelene paprike - 3 komada, pečene
  • crvene paprike - 3 komada, pečene
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • maslac - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • za ćuftice
  • teleće mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • biber
  • kumin
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U mleveno meso dodajte rendani luk, biber, kumin i peršun. Lepo promešajte mleveno meso i nakon toga od njega oblikujte oko 12 ćuftica duguljastog oblika.

Stavite u friždier, pokrijte streč folijom.

Pečeno i očišćeno povrće isecite.

U tiganju sa dnom koje se ne lepi, pomešajte maslinovo ulje i kravlji maslac. Ugrejte i dodajte povrće i isečene čenove belog luka.

Kuvajte 5-6 minuta. Začinite solju i biberom. Sipajte na tanjir.

Gotove ćuftice pecite u tiganju bez masnoće, okrećite s vremena na vreme. Ringla ne treba da bude jaka.

Gotove ćuftice stavite direktno na povrće.

Na kraju rastopite 1 supenu kašiku kravljeg maslaca, dodajte 1/2 kašičice aleve paprike i prelijte kebap.

Neka vam je ukusno! Sjurmeli kebap je gotov.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar