Ukusan vinski ćevap

mariqmariq
Početnik
10217
Ukusan vinski ćevap
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Jednostavan recept za jedno od omiljenih jela - Vinski ćevap"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - od 800 do 1 kg
  • luk - 400 g
  • pirinač - 300 g
  • crno vino - 400 ml
  • piment
  • lovorov list
  • so
  • mast
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk, meso - na kockice. U ugrejanom ulju izdinstajte luk zajedno sa mesom, dok ne porumeni.

Nakon toga stavljate vodu - oko 300 ml, začine, poklapate i ostavljate da vri na tihoj vatri.

Kad sve bude gotovo, dodajte vino i ostavljate još malo da vri. U posebnoj posudi stavite pirinač i skuvate. Nakraju začinite solju i biberom po želji.

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: