Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa palačinkama

Lazanja sa palačinkama

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Lazanja sa palačinkama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Ljubitelji lazanja će vam reći da je najukusnija sa palačinkama Probajte i kažite najiskrenije da zaslužuje jedan lajk"

Potrebni sastojci

  • palačinke - 1 kg
  • pečurke - 700 g
  • kačkavalj - 400 g
  • pavlaka - 400 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • crni luk - 4 glavice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ispržite ili kupite gotove palačinke.

Operite pečurke i naseckajte ih sitno, pa ih upržite u vrelom maslinovom ulju sa dodatkom šolje tople vode. Pržite dok tečnost ne ispari. Dodajte sitno seckani crni luk, promešajte i dodajte 3-4 kašike pavlake. Kuvajte još 3-4 minuta.

Kačkavalj narendajte na krupno. Premažite dno velikog pleha sa malo maslinovog ulja i stavite 2 palačinke jednu preko druge na dno. Nakon toga stavite nadev od pečuraka, palačinku, kačkavalj, palačinku, nadev i tako do kraja. Za vrh ostavite 2 palačinke.

Obilno premažite pavlakom i pospite rendanim kačkavaljem. Lazanju zapecite oko 20 minuta, dok ne dobijete zlatnu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: