Način pripreme
Prvo napravite smesu za palačinke i ispecite na uobičajeni način.
U tiganj na ringli dodajte malo ulja i sitno naseckan luk i sitno naseckanu crevenu papriku. Propržite ih i dodajte mleveno meso. Kada se i ono proprži, dodajte so, crni biber, alevu papriku, paradajz pastu, mešajte i sipajte otprilike 100 ml vode. Ostavite da vri 5 minuta i skinite sa ringle.
U malu šerpu na ringli stavite kockicu maslaca. Kada se istopi, dodajte brašno i energično mešajte.
Ostavite da se malo proprži na minutu i postepeno sipajte sveže mleko, neprestano mešajući. Dodajte so, crni biber i muskatni oraščić u prahu. Ostavite da vri otprilike 1 minuta ili dok se ne zgusti. Skinite sa ringle.
Uključite rernu na 200°C sa ventilatorom.
Izrendajte kačkavalj na krupno rende.
Poređajte u tepsiju od 24 cm /u zavisnosti od veličine palačinki koje ste napravili/ ili drugu odgovarajuću posudu za rernu.
Prvo sipajte malo /otprilike 1 malu kutlaču Bešamel sosa i lepo razmažite po dnu.
Stavite jednu palačinku. Namažite je sa 2 supene kašike Bešamel sosa.
Na sos u tankom sloju stavite mleveno meso i pospite sa malo kačkavalja.
Ponovo slede palačinka, sos, mleveno meso, kačkavalj i tako dok se sastojci za našu ukusnu lazanju ne potroše.
Na poslednju palačinku se stavlja samo sos i posipa se kačkavaljem.
Lazanju sa palačinkama i bešamelom pečemo u zagrejanoj rerni otprilike 20 minuta.