Način pripreme
Pripremamo palačinke. U posudi pomešamo sveže mleko, jaja, šećer, so. Mutimo mikserom i dodajemo brašno. Gustinu određujete vi, treba da bude kao boza.
Kad se prva palačinka isprži videćete da li je potrebno da se doda još malo brašna ili ako je gusto da se razredi. U ugrejan, namazan tiganj, sipamo po jednu kutlaču i pržimo sa obe strane.
Pripremamo fil. Ugrevamo sveže mleko sa šećerom, dodajemo umućena žumanca, brašno i mešamo dok se ne zgusne.
Nakraju dodajemo maslac i čokoladu. Mešamo do glatke smese. U kalup za torte, sa obručem, se stavlja palačinka, odozo se namaže sa malo ila i tako se ređaju jedna preko druge, završavamo filom.
Odozgo posipamo mlevenim orasima i kolutovima banane. Ostavljamo na 12 sati u frižideru da se stegne. Vadimo, skidamo obruč, isečemo i serviramo.
Komentari