Šnicle od svinjskog vrata sa povrćem u glinenoj posudi

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
21/06/2017
"Nemamo reči da vam opišemo ovu aromu koja nam dolazi iz kuhinje, zato ćemo vam samo reći da je neverovatna "
Priprema10 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno250 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 848
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle posolite i uvaljajte u brašno. U zagrejanom ulju ih pržite sa obe strane i izvadite na tanjir. Šargarepu, pečurke i iseckan luk na polumesece stavite u isto ulje da se prodinstaju.

Dodajte začine, so, paradajz pire i beli luk. Promešajte i sklonite sa vatre. Hladnim maslacem premažite dno i zidove glinene posude.

Stavite pola povrća i preko njih šnicle. Zatim isipajte i preostalo povrće sa uljem i sipajte 100 ml vode. Preko stavite poklpac ili foliju i stavite u hladnu rernu i uključite na 200 stepeni.

Nakon 30 minuta smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite još 3 sata. Ja sam sklonila poklopac 20 minuta pre nego što sam izvadila jelo iz rerne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar