Kraljevsko pile

KK
Kuvar
376271
Kraljevsko pile1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Sočna piletina, koja će naći mesto ne samo na kraljevskoj trpezi, već i na vašoj, je l da?"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • zelene masline - 200 g
  • šampinjoni - 300 g, sveži
  • belo vino - 300 ml
  • paradajz - 200 g, iz konzerve
  • peršun
  • biber
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pile isecite na 8 većih komada. Posolite i pobiberite. Propržite meso u ulju i kravljem maslacu.

Izvadite isprženo meso kada porumeni. U isto ulje stavite krupno iseckane šampinjone. Dodajte i vino, a zatim i masline.

Posipajte sitno seckanim peršunom, posolite i dodajte alevu papriku. Isipajte paradajz i promešajte. Ostvate smesu da proključa.

Dodajte ponovo meso. Sipajte malo tople vode, ali da ne pokrije meso.

Ostavite da se krčka 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: