Kraljevsko pile

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
209
11
374
Kraljevsko pile
21/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj45 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
"Sočna piletina, koja će naći mesto ne samo na kraljevskoj trpezi, već i na vašoj, je l da?"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pile isecite na 8 većih komada. Posolite i pobiberite. Propržite meso u ulju i kravljem maslacu.

Izvadite isprženo meso kada porumeni. U isto ulje stavite krupno iseckane šampinjone. Dodajte i vino, a zatim i masline.

Posipajte sitno seckanim peršunom, posolite i dodajte alevu papriku. Isipajte paradajz i promešajte. Ostvate smesu da proključa.

Dodajte ponovo meso. Sipajte malo tople vode, ali da ne pokrije meso.

Ostavite da se krčka 30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: