Pile frikase

ažurirano:
AdminAdmin
Glavni urednik
135554
Pile frikase
Fotografije: Admin
1 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ovaj frikase će razmaziti tvoja čula i postaće tvoj omiljeni recept. Pogledaj najuspešniji i najčitaniji recept za Frikase na sajtu."

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg.
  • jaja - 2 kom.
  • kiselo mleko - 50 g
  • brašno - 4 s.k.
  • ulje - 30 g
  • biber - 2 g
* merne jedinice

Video uz recept

Način pripreme

Čak i da je reč frikase francuska, pile frikase je zauzelo počasno mesto na lokalnoj trpezi i obavezno je jelo u svakom domu.

U mnogim receptima za frikase piletina se prži, ali prema mnogim poznatim kuvarima klasični frikase se priprema samo od kuvanog pilećeg mesa i u sledećim redovima zaustavićemo se upravo na ovoj varijanti.

Važno pravilo kod spremanja zaista ukusnog frikase, osim da skuvate dobro pileće meso, jeste da pripremite dobar bujon od njega, koji ćete kasnije koristiti za spremanje vašeg frikasea.

Skuvati pile u slanoj vodi. Odvojiti meso od kostiju i iseći na krupne komade.

U drugoj šerpi zagrejati ulje. U njega dodajte brašno i lako upržite. Sklonite sa ringle i dodajte vruć bujon od kuvanog pileta. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Vratite na ringlu i ostavite da vri još 5-6 min.

Nakon što je gotovo, polako i pažljivo dodajte prethodno umućena žumanca i kiselo mleko. Promešajte i začinite biberom.

Možete da servirate gotov pileći frikase uz pirinač.

P.S. Nemojte misliti da ćete, kada ostavite pileće meso da se kuva sa malo soli, dobiti neverovatno ukusan pileći bujon. To je ok, ali može i bolje. Naš savet je da u posudi, u koju ste stavili piletinu da se kuva, dodate so i malo sitno isečenog korena celera, paškanata i koren peršuna. Tako ćete dobiti neverovatno aromatičan bujon za vaš frikase. Pogledajte i ostale neprocenjive savete za pripremanje frikasea.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: