Pile Pikaso

Milica DjordjevicMilica Djordjevic
Šef kuhinje
179
45
71
Pile Pikaso
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
23/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno75 min.
Porcije3
"Ako je upola dobro koliko Pikasove slike, možemo da ga nazovemo pravim kulinarskim remek-delom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ispržite pileće batake na zagrejanoj masnoći dok ne dobiju zlatnožutu boju. Izvadite ih iz posude. U istu masnoću stavite sitno iseckan luk i pržite da dok omekne. Dodajte očišćene i naseckane na tračice paprike. Izdinstajte ih, uz neprekidno mešanje, dok omekšaju.

Dodajte izdrobljen beli luk i iseckan paradajz. Kratko ih prodinstajte. Nalijte vodom i pavlakom, promešajte i sklonite sa ringle. Dodajte so, beli biber i indijski orah.

U odgovarajući pleh za pečenje poređajte batake, rasporedite povrće i prekrijte folijom. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 min.

Pet minuta pre kraja pečenja sklonite foliju, pospite narendanim kačkavaljem i zapecite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: