Kolač sa sitinim sirom i trešnjama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
644
05/06/2017
"Aromatična torta sa sitnim sirom i trešnjama traži šolju vrele kafe za kratku popodnevnu avanturu "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 510
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

U posudi se umuti omekšan maslac s jednom šoljom šećera. Jedno po jedno dodaju se jaja.

Brašno se proseje i razmesi sa praškom za pecivo, kakaom, vanilom i prstohvatom soli. Kašika po kašika se od brašna sipa u posudu s jajima do se istovremeno s tim meša smesa.

Bela smesa se pripremi tako što se pomešaju sitan sir, šećer, jedno jaje i jedna vanila. Svi sastojci se umute u glatki krem.

Za pečenje efektnog kolača dobro je da se koristi pravougaoni kalup, čije su dno i zidovi pokriveni papirom za pečenje. SIpa se prvo deo braon smese u kalup, nakon toga - polovina trešanja, prethodno očišćenih od koštica. Očišćne trešnje se uvaljaju u brašno. Odozgo ide deo smese od sitnog sira i opet braon smesa, trešnje, smesa od sitnog sira.

Slatkiš se peče u zagrejanoj rerni na 175 stepeni. Nakon što se ispeče, posipa se šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar