Način pripreme
U posudi se umuti omekšan maslac s jednom šoljom šećera. Jedno po jedno dodaju se jaja.
Brašno se proseje i razmesi sa praškom za pecivo, kakaom, vanilom i prstohvatom soli. Kašika po kašika se od brašna sipa u posudu s jajima do se istovremeno s tim meša smesa.
Bela smesa se pripremi tako što se pomešaju sitan sir, šećer, jedno jaje i jedna vanila. Svi sastojci se umute u glatki krem.
Za pečenje efektnog kolača dobro je da se koristi pravougaoni kalup, čije su dno i zidovi pokriveni papirom za pečenje. SIpa se prvo deo braon smese u kalup, nakon toga - polovina trešanja, prethodno očišćenih od koštica. Očišćne trešnje se uvaljaju u brašno. Odozgo ide deo smese od sitnog sira i opet braon smesa, trešnje, smesa od sitnog sira.
Slatkiš se peče u zagrejanoj rerni na 175 stepeni. Nakon što se ispeče, posipa se šećerom u prahu.